de vierde dag
Door: Maart en Henk
Blijf op de hoogte en volg Maart en Henk
24 April 2007 | Duitsland, Dasburg
In 'Bei Jul' in Dasburg ,op de grens van Duitsland en Luxemburg, maar nog net Duitsland, kunnen we de pc gebruiken om nog een kort bericht te noteren, alvorens we dadelijk weer op de fiets stappen. Gisteren was het vooral stijgen en dalen. En het lukte goed. De natuur is prachtig: bloeiende paardebloemen, het maartsviooltje naast de kant van de weg en de witte bosannemonen. En dat bij stralend zomerweer... We fietsen rustig door en het tempo wordt vanzelf langzamer. Zo snel kun je niet van de een op de andere plaats komen. Bij fietsen hoort een ander levenstempo dan bij autorijden. Je ziet nu ook meer, neemt meer op van de omgeving, zoals een(verlate) paashaas naast de kant van de weg, die zelfs rustig bleef zitten toen we hem naderden; alleen onze adem kon hij horen, want de fietsen rijden geruisloos en perfekt, alhoewel het schakelen met de versnelling niet steeds voor de volle 100& verloopt.
Zaterdagmiddag kwamen we in Zuid Limburg terecht tussen al die toerfietsers die de Cauberg beklommen. Het waren er duizenden. Met bezweet voorhoofd haalden we de top. In Wittem kregen we de pelgrimszegen. En toen - ja beste lezers en fietsers - waren daar de Ardennen, doch de benen konden niet meer stuk. Tot nu toe was alles nog kinderspel. Vanuit Robertville was er de tocht naar Dasburg. En daar was dan de klim naar Lutzkampen. De weg singert daar 4 km als een serpentine naar boven. Maar het lukte. Henk klimt als een gazelle, Maart daalt als een adelaar. En alle Padua-Paduafietsers onder u : verheugt jullie nog meer over wat komen gaat. Hoewel jullie route anders gaat. De ervaring is geweldig.
Het is droog buiten, we kunnen vertrekken voor een tocht van een 100km door vooral vlak land.
Maart en Henk
Maart en Henk
24 April 2007 - 07:40
Henk Vlassak:
Als Padua Padua ganger verheugde ik mij al, maar door het lezen van jullie geschriften is het alsof ook onze tocht ook al is begonnen. we hoeven alleen nog niet zelf te fietsen.
Geweldig om alles te lezen, blijf ons op de hoogte houden.
Henk -
24 April 2007 - 09:27
Yvi Derksen:
Hallo opa Henk en Maart,
Ik ben heel erg trots op jullie. Fijn dat alles zo goed verloopt. Geniet maar lekker van dit grote avontuur.
Ik hopen snel weer wat te horen...
Dikke x van Yvi -
24 April 2007 - 09:47
Truus :
Heb een tijdje mijn "mail" niet meer kunnen "checken" en zie ineens 6 nieuwe berichten, die ik met veel belangstelling gelezen heb. Cher heeft jullie al sterkte gewenst, bij deze doe ik het nog eens dunnetjes over.Fijn dat het zo goed gaat tot nu toe: een goed begin is het halve werk.
Volgens mij maakt het trouwens helemaal niet uit dat je niet weet wat je zoekt: als het jou gevonden heeft, weet je het.
Ik vind het erg goed van jullie, deze tocht en wens jullie alle goeds toe onderweg (en daarna natuurlijk ook!).
Truus -
24 April 2007 - 10:25
Jacqui Orth:
Een goed begin is het halve werk, Fijn dat we via de mailtjes jullie kunnen
volgen, Groetjes en het allerbeste
Jacqui -
24 April 2007 - 11:00
Helma Swanenberg:
Hoi Henk en Maart,
Wij volgen jullie op de site en brengen a.s. donderdag de vrijwilligers en bewoners op de hoogte van de tocht. Als ik het lees komt er bij mij ook een vrijheidskriebel omhoog gedwarreld. Een geweldige uitdaging en succes namens ons allen.
Tot horens en klim ze...... -
24 April 2007 - 12:24
Ambro:
Henk & Maart, wat leuk om jullie zo te kunnen volgen, goed om te lezen dat tot nu toe alles prima verloopt en jullie er ook van genieten! Het weer werkt volop mee, hopelijk ervaren jullie het niet als té warm. Lieve groet! -
24 April 2007 - 12:47
Marjo:
Mijn bewondering stijgt tot grote hoogte. Ik begin langzamerhand ook jaloers te worden: Maart die als een adelaar daalt. Wat eenprachtgezicht moet dat zijn. Veel groeten .... -
24 April 2007 - 17:00
Tineke:
Fijn om te lezen dat tot nu toe alles prima verloopt. Henk je krijgt de groetjes van mam en zij hoopt dat alles goed gaat. Ik heb voor jullie bij sint Antonius nog een noveenkaars aangestoken, dus die zorgt ook voor jullie. -
24 April 2007 - 18:11
Leo Van Der Drift:
Hallo Maart en Henk,
Heel bijzonder om jullie tocht zo direct te kunnen volgen.
Niet wegtrekken en na lange tijd huiswaarts keren eventueel als ander mens. Maar in direct contact met iedereen die jullie dierbaar zijn. Ik leef in ieder geval met jullie mee.
Volgende week begin ik bij goed weer aan onze eigen minibedevaart van Egmond naar Echternach. Het grote werk laat ik voorlopig aan jullie over. Het ga jullie goed.
Hartelijke groeten, Agnes en Leo -
24 April 2007 - 20:15
Niek Ploegmakers:
Maart (en Henk),
Fijn dat we bijna dagelijks iets van je horen. Ik wens je een goede reis toe. Hopelijk kun je regelmatig ook de reacties zien. -
24 April 2007 - 20:32
Zus:
Hallo Maart en Henk,
En nu grote broer, helemaal in de voetsporen van je oma!!!
Anders, verder,meer alleen,zonniger,leger, voller,je hoofd meer in de wolken?
Ik blijf je volgen en over een tijdje zullen we het weten, of niet?
Veel zon en af en toe een beetje regen!
zus