Padua Padua
Door: Maart en Henk
Blijf op de hoogte en volg Maart en Henk
09 Mei 2007 | Italië, Padua
Eigenlijk had ik wel met dichtgeknepen remmen willen rijden, of de berg af willen dalen in omgekeerde richting. Dit alles om het eindput van de fietstocht nog een poos uit te stellen. Het doel van de reis was niet het eindpunt, maar het gaan. Maar onverbiddeljk kwam de stad Padova naderbij. Daar fietsten we, met langs ons het verkeer. Vrachtauto's duwden ons naar het randje van de weg. De zon stond hoog aan de hemel en daar was het dan: Padua. Einpunt? Begin van iets nieuws? Dinsdagmiddag, het liep tegen zes uur en het was volbracht.
Toen nog de weg naar het centrum. Bij een ijszaak, ons eerste Italianse ijsje vroegen we de weg naar het centrum. Nog 5 kilometer rijden door de drukke stad. Vlakbij de Antoniusbasiliek vonden we ons hotel. Hoe toepasselijk: hotel St Antonio.
In de avond eerst wat de stad verkend en een pilsje gedronken.En daarna een heerlijk Italiaans maal Maar wat eten ze hier laat! De vorige dag lagen we op dat tijdstip (21.00 uur) al in bed. Hier moest het avondmaal nog beginnnen. Een heerlijk glas wijn erbij en kort terugblikken op de dag was het. Meer dan 1621 km reden we in 17 dagen.
Vandaag gebruiken we om een ander hotel te zoeken, de stad verder te verkennen, maar om allereerst een kaars te gaan branden bij Sint Antonius. Hij begeleidde ons deze fietstocht over bergen en door dalen en het laatste deel over het vlakke maar qua verkeer steeds drukker wordende wegen.
We zijn er...
groeten, Math -
09 Mei 2007 - 08:59
Yvi:
Hallo opa Henk,
Wat goed zeg dat jullie er al zijn!!! Ik ben reuze trots op jou. En ook op maart natuurlijk. Jullie hebben een reuze prestatie geleverd. Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen... Al hoorde ik uit betrouwbare bron dat je wel even hebt moeten wennen aan je nieuwe fietsschoenen! haha... Nou geniet nog van Italie en brand je ook een kaarsje voor mij bij sint Antonius.
Dikke kus van Yvi.
gefeliciteerd met jullie overwinning. Echt super!!!
Groetjes van Gwen en Joyce -
09 Mei 2007 - 09:46
Marjo:
Wat fantastisch wat jullie gedaan hebben en wat heerlijk dat ik heb mee mogen genieten. Ik vind dat jullie alles verdienen wat je hebt gewenst bij aanvang van de reis en nog veel meer!
Veel groeten en kom veilig terug, Marjo -
09 Mei 2007 - 09:52
Henk Vlassak:
Hallo Henk en Maart
Een dikke vette proficiat.
Wat geweldig om gisteren (dinsdag) jullie SMS'je te ontvangen. Dank daarvoor.
Geniet van je prestatie. Het is voorwaar een heldendaad.
Zien jullie binnenkort
Henk -
09 Mei 2007 - 10:06
Theo Sleddens:
Nou Henk en Maarten van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.
Nu wij nog ik kijk er met spanning en vol verwachting naar uit.
Ik zie jullie wel als we aankomen en hoop nog wat mer van jullie ervaring te mogen vernemen.
Met sportieve en vriendelijke Padova/Padua groet, van mij. -
09 Mei 2007 - 10:09
Ger En Erwin:
Gefeliciteerd, wat een geweldige prestatie. We hebben jullie vanuit de stoel gevolgd. Een hele belevenis lijkt me. Kan me voorstellen dat jullie het jammer vinden "al" daar te zijn. Geniet van jullie succes en het mooie Italë.
Groetjes Erwin en Ger -
09 Mei 2007 - 12:10
Nick:
Hoi Jongens,
proficiat en genieten van de italiaans sfeer.Toppers allebei -
09 Mei 2007 - 12:50
Truus:
Blij verrast met de kaart uit Vorarlberg.Prachtige prestatie die jullie geleverd hebben. De tocht als zodanig is dan wel volbracht, maar eigenlijk gaat hij nooit voorbij.
We horen er meer van als we elkaar weer lijfelijk ontmoeten.
Groeten, ook van Cher -
09 Mei 2007 - 13:17
Ilse:
wat een prestatie, gefeliciteerd!
nu lekker relaxen maar!
groetjes, Ilse -
09 Mei 2007 - 14:30
Willem De Man:
Beste Henk en Maart,
Fantastisch, zonder enige dwaling het doel van de reis bereikt. 1621 kilometer onbekende weg zonder diepere gedachten, onder de hete zon, schrijnende wind, oogstrelende panorama's, regen in de bergen en angstaanjagende afdalingen.
Het is goed te vermenen dat jullie veilig zijn aangekomen.
Henk, je hebt de smaak te pakken; bijna teleurgesteld dat je al op de plaats van bestemming bent aangekomen. Dat is de spirit! En neem die mee terug naar het natte Nederland.
Hier en daar hoor ik collega's met trots en bewondering over jullie spreken. Het is niet om de hoek waar jullie zijn.
Veel plezier nog bij het houden van de dienst in de baseliek en het uitwuiven van de groep. Ze staan hier te popelen om te gaan; de spanning stijgt.
Had het interview met de KRO radio nog plaats gevonden onderweg?
Met groeten,
Willem
09 Mei 2007 - 16:35
Thieu:
Een geweldige prestatie. Als we over 3 weken naar Italië gaan, bezoeken we nu zeker Padua. Om het eens met eigen ogen te zien waar deze mannen hebben gefietst. -
09 Mei 2007 - 18:11
Ine En Tonny:
Geweldig,
Jullie zijn een ongekende ervaring rijker. Een fysieke inspanning die wellicht tot een van de hoog(s)tepunten van jullie aardse bestaan zal voortleven. Alle waardering en eerbied voor dit succes.
Misschien dat jullie na deze rustdag alweer over een volgend "project" gaan nadenken ( terug fietsen?.....)
tot ziens in Nederweert -
09 Mei 2007 - 18:11
Jacqui:
Wat geweldig dat jullie in Padua aangekomen zijn. Wens jullie van harte een paar rustige dagen toe en dat je nog wat rond kunt kijken voor jullie weer terug keren naar huis. Alvast een goede thuis reis, Grietjes, Jacqui -
09 Mei 2007 - 18:40
Dirk Huijbers:
Zijn jullie er al???
Ongelofelijk, wat gaat zo'n gave reis toch snel.
Bij de Padua-Padua gangers gaan de harten nu nog sneller kloppen.
Heb genoten van jullie reisverslag, maak er een mooi gezamenlijk moment van, als iedereen in Padova bij elkaar is.
Alvast veel plezier!
Dirk Huijbers -
09 Mei 2007 - 22:56
Tineke:
Hoi broertje en Maart,
Gefeliciteerd met jullie overwinning en dat in 17 dagen tijd ik doe het jullie niet na geweldig. En nu een paar rust dagen. Ik kijk nu al uit naar de verhalen en de foto's. misschien kan er een leuk boekwerk van gemaakt worden.
Dan nog een vraag kunnen jullie nu je toch daar bent een kaars opsteken voor mooi weer met het OLS in nederweert de patroon heilige van schutterij st. Antonius, alvast dank je wel.
Heel veel lieve groetjes van Tineke. -
10 Mei 2007 - 07:23
Ambro:
Jullie zíjn er, fantastisch, 'n grote pluim op jullie hoed!
lieve groet -
10 Mei 2007 - 09:31
Lei:
Een hele prestatie,proficiat.
Het doel van de reis was het "gaan". Dat doel is vooraleerst bereikt in Padua. Geniet nu maar van de culinaire en culturele zaken van dez Italiaanse stad. -
11 Mei 2007 - 10:27
Wendy Van De Goor:
Fantastische reis en fantastisch reisverslag!(ik was bij elk verhaal ook even op "vakantie")
Ik ben blij dat jullie veilig zijn aangekomen in Padua.
Ben benieuwd hoe het straks voelt om over die Alpen terug te vliegen naar Nederland en vanuit de lucht te kijken waar jullie gefietst hebben.
Henk, wil je nog een kaarsje opsteken voor Jonathan?
Tot gauw! -
11 Mei 2007 - 13:25
Elly:
Weer ben ik ontroerd maar nu omdat je "wel met dicht geknepen remmen wilde rijden", ach gossie die Henk,en ik had je even over je bol willen aaien...ik had met je te doen, de reis nogzoveel langer voor je willen maken, zoveel gevaarlijker,zoveel meer bergen voor je willen bezorgen, nog veel meer regen en kou had ik je willen schenken en ook heel veel zon, maar ja ik ben maar een gewone vrouw, ik kan alleen maar een klein lieke voor je zingen en dat zit ik hier dan ook te doen.
Henk graag had ik het voor jullie gezongen bij aankomst in Padova maar dat gaat niet van daar dat ik hier nu stilletjes voor me uit zit te zingen en denk aan jullie en schrijf ik de tekst nu op.
Het gaat over dankbaarheid en verwachting. Het lied zegt: Geen die de weg naar het wonder weet; maar de zon en de wind en zijn licht in de nacht verhalen zijn glans aan wie het verwacht.'het' is hier 'het wonder'.
Om verwachting
Een God ben Je ons
meer van ons hart dan van ons denken
meer van het wereldhart dan van de zee en de dieren
meer van het hart van de kosmos
dan van zon, maan en sterren:
wek dan in ons de verwachting
van Jou heilige Geest.
Dan zal in ons denken ons hart;
en in de zee en de dieren
het hart van de wereld;
en in zon, maan en sterren
het hart van de kosmos
zichtbaar worden.
En laat ons dan in de kosmos en
in de wereld
en in ons hart
de toekomst verwachten,
dat geschenk van Jouw Hart.
Amen.
Gefeliciteerd!
Lieve groet voor de pelgrims van Padova.
Elly